Uhapšene četiri osobe zbog januarskih terorističkih napada u Parizu

Dvoje zvaničnika rekli su za AP da je jedna od privedenih osoba imala veze sa Amedijem Kulibalijem
2 komentar(a)
Francuska policija, Foto: Reuters
Francuska policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.03.2015. 16:18h

Francuska policija i bezbjednosni izvori rekli su danas da su privedene četiri osobe zbog povezanosti sa terorističkim napadima u Parizu u januaru ove godine, i da se među njima nalazi i jedna žena policajac.

Dvoje zvaničnika koji su željeli da ostanu neimenovani jer je istraga u toku, rekli su za AP da je jedna od privedenih osoba imala veze sa Amedijem Kulibalijem.

Kulibali je ubio ženu policajca 8. januara, a poslije toga još četiri osobea u košer-supermarketu, nakon čega je i sam izgubio život u susretu sa organima bezbjednosti.

U zatvoru je sada Kulibalijeva poznanica - policajac, koja je prešla u islam prije dvije godine, a suspendovana je s posla početkom februara. Uhapšena je zajedno sa svojim momkom, za kojeg se vjeruje da je bio blizak Kulibaliju i za kojim je takođe podignuta optužnica, ali vezana za drogu.

Nema podataka o druge dvije uhapšene osobe.

Izuzev trojice ubijenih napadača, nijedna osoba se ne dovodi u direktnu vezu sa napadima od 7. do 9. januara na satirični list "Šarli ebdo" i košer-supermarket, u kojima je poginulo 20 ljudi, uključujući i napadače.

Nakon napada na "Šarli ebdo"

Bonus video: