Varufakisu manje pričaj, više radi

Čak i zvanični glasnik vladajuće stranke Siriza, "Avgi", objavio je ove nedjelje komentar o "toksičnoj preizloženosti" Varufakisa medijima
120 pregleda 0 komentar(a)
Janis Varufakis, Foto: Reuters
Janis Varufakis, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2015. 13:53h

Grčki premijer Aleksis Cipras navodno je upozorio svog ministra finansija Janisa Varufakisa da manje priča a više radi, pišu danas grčki mediji.

Mediji podsjećaju da je Varufakis postao medijska zvijezda otkad je u Grčkoj u januaru na vlast došla nova ljevičarska vlada.

Cipras je to praktično potvrdio u intervjuu njemačkom nedeljniku "Špigl", u kojem je na pitanje da li je naložio svom harizmatičnom ministru finansija da daje manje intervjua odgovorio: "Od svih ministara, a ne samo Varufakisa, zatražio sam manje riječi a više djelovanja", prenijela je agencija AFP.

Čak i zvanični glasnik vladajuće stranke Siriza, "Avgi", objavio je ove nedjelje komentar o "toksičnoj preizloženosti" Varufakisa medijima, nakon što su i drugi grčki listovi istim povodom kritikovali, pa čak i ismijavali ministra finansija.

"Avgi" je upozorio da će, poslije svog neočekivanog uzleta do statusa međunarodne ekonomske rok zvezde, Varufakis uskoro "potrošiti sav profit" podrške koju je prikupio za Grčku.

"Janise, ne pretjeruj. U ekonomiji se ne radi samo o tome kako dovesti u red budžet, treba biti štedljiv i sa riječima", naveo je "Avgi".

Dnevni list "Katimerini" je objavio karikaturu kojom ismijeva sveopšte prisustvo Varufakisa u medijima, a na kojoj se vidi žena kako svaki put kad se na televiziji pojavi ministar finansija kaže mužu da promijeni kanal, na šta muž odgovara: "Ali, promijenio sam".

Čini se da je kritika ipak dala rezultata, pa je Varufakis posljednjih dana smanjio prisustvo u medijima, uoči sastanka sa ministrima finansija Eurogrupe u ponedeljak.

Posljednju poruku na Tviteru grčki ministar je objavio još 1. marta, a na konferenciji za štampu ove nedjelje u Atini nije želeo da odgovara na pitanja novinara.

Bonus video: