Dadajev priznao ubistvo Njemcova

“Istražna komisija popunjava prijavu za hapšenje pet osoba umiješanih u ubistvo Borisa Njemcova. Nastavlja se istraga u ovom slučaju”, rekao je portparol Istražne komisije Vladimir Markin
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2015. 15:29h

Zaur Dadajev, jedan od petorice uhapšenih za ubistvo ruskog opozicionog političara Borisa Njemcova danas je pred sudom u Moskvi priznao krivicu.

"Učešće Zaura Dadajeva u ubistvu potvrđeno je njegovim priznanjem", rekla je sutkinja Natalija Mučnikova, i dodala da će on u pritvoru biti do 28. aprila.

Ona je dodala da su trojica uhapšenih negirala krivicu.

Ranije danas sud u Moskvi optužio je dvojicu muškaraca čečenskog porijekla – Anzora Gubaševa i Zaura Dadajeva - u vezi sa ubistvom Borisa Njemcova.

Gubašev i Dadajev se terete za organizovanje i izvršenje likvidacije.

Još trojica osumnjičenih u ovom slučaju pojavilo se pred sudom.

Jedan od dvojice uhapšenih osumnjičenih zbog ubistva Borisa Njemcova bio je pripadnik policijske jedinice u ruskoj republici Čečeniji, objavile su ruske agencije.

Gubašev

Njemcov je ubijen u noći 27. februara u samoj blizini Kremlja, a to je najistaknutije ubistvo jednog ruskog opozicionara u 15 godina koliko je na vlasti aktuelni šef države Vladimir Putin, prenio je Rojters.

Dadajev je proveo deset godina kao pripadnik bataljona čečenskog Ministarstva unutrašnjih poslova "Sever", izjavio je sekretar ingušetijskog Savjeta za bezbjednost Albert Barahajev.

Nije poznato da li je Dadajev i dalje član pomenutog bataljona ili ga je napustio, navodi Rojters.

Vlasti Čečenije, većinom muslimanske republike na južnoj granici Rusije, nijesu zasad potvrdile tu informaciju.

Ruska Istražna komisija saopštila je danas da je zatražila hapšenje još pet osumnjičenih.

“Istražna komisija popunjava prijavu za hapšenje pet osoba umiješanih u ubistvo Borisa Njemcova. Nastavlja se istraga u ovom slučaju”, rekao je portparol Istražne komisije Vladimir Markin.

Galerija

Bonus video: