Eksplozija u laboratoriji u Liverpulu, strah od eksplozije u Mančesteru

Portparol mančesterske policije je rekao da evakuacija nije povezana sa eksplozijom hemikalija u laboratoriji Univerziteta u Liverpulu
103 pregleda 0 komentar(a)
vatra, požar, Foto: Shutterstock.com
vatra, požar, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 04.03.2015. 15:41h

Zgrada Univerziteta u Mančesteru evakuisana je danas zbog potencijalno eksplozivne hemikalije, samo nekoliko sati nakon što se na Univerzitetu u Liverpulu dogodila eksplozija u hemijskoj laboratoriji u kojoj je povrijeđen jedan akademski istraživač, saopštila je policija, ističući da ova dva događaja nijesu povezana.

Policija je u Mančesteru iz predostrožnosti evakuisala zgradu Univerziteta i okolne zgrade, nakon što je oko podneva prijavljeno da je u toj ustanovi došlo do kristalizacije izvjesne količine aceton peroksida, što je tu hemikaliju učinilo eksplozivnom, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Policija je iznijela uvjerenje da kristalizacija eksplozivne hemikalije nije rezultat nečije zle namjere.

Vozačima je savjetovano da zaobiđu taj dio grada, a okolne ulice su zatvorene dok je procjena opasnosti situacije u toku.

Portparol mančesterske policije je rekao da evakuacija nije povezana sa eksplozijom hemikalija u laboratoriji Univerziteta u Liverpulu, koja se dogodila ranije danas.

Jutros oko devet sati u zgradu Univerziteta u Liverpulu pozvani su vatrogasci, policajci i hitna pomoć, nakon što je u univerzitetskoj hemijskoj laboratoriji izbila ekplozija, od koje su popucala stakla na nekoliko prozora.

Portparol vatrogasne brigade je rekao da je u eksploziji povrijeđen istraživač na postdoktorskim studijama i da mu je pružena prva pomoć, nakon čega je prebačen u bolnicu.

Portparol Univerziteta u Liverpulu je rekao da je pokrenuta istraga kako bi se utvrdio uzrok eksplozije, navodi Bi-Bi-Si.

Bonus video: