"NAJVJEROVATNIJE SU IZ JUŽNIH REGIONA RUSIJE"

REN TV: Vlasti došle do snimka osumnjičenih za ubistvo Njemcova

REN TV je ranije javila da su istražni organi pronašli automobil ubice Njemcova
0 komentar(a)
Boris Njemcov, Foto: Reuters
Boris Njemcov, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2019. 23:00h

 Ruska Televizija REN TV objavila je, pozivajući se na neimenovani izvor, da su istražni organi došli do snimka na kojima se vide dvojica osumnjičenih za ubistvo ruskog opozicionara Borisa Njemcova, koji je ubijen u noći sa petka na subotu u Moskvi.

Istražni organi su dobili nekoliko slika na kojima se vide dva čovjeka, a prema riječima izvora, "najvjerovatnije se radi o osobama porijeklom iz južnih regiona Rusije", prenio je sajt Sputnjik.

REN TV je ranije javila da su istražni organi pronašli automobil ubice Njemcova. Prema podacima ove televizije, radi se o ZAZ šans (verzija "ševrolet lanos" proizvedena u ukrajinskom preduzeću).

Nakon što je pronađeno vozilo kojim su pobjegle ubice, operativci su zatražili sve snimke kamera na putu. Pored toga, zatražili su da se pronađu vozači koji su vozili tim putem u tom trenutku i da se od njih uzmu snimci sa kamera, ako ih je bilo u kolima.

Bortnikov: Osumnjičeni za ubistvo Njemcova "su uvijek tu"

Direktor ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov izjavio je ranije danas da je istraga u slučaju ubistva Njemcova identifikovala nekoliko osumnjičenih.

Bortnikov je tada dodao da su osumnjičeni samo jedna verzija koju istražitelji razmatraju navela je agencija Interfax.

Na direktno pitanje novinara da li ima osumnjičenih u ovom slučaju, Bortnikov je ranije danas rekao "Oni su uvijek tu".

Putin: Prestati sa sramnim političkim ubistvima

Ruski predsjednik Vladimir Putin je pozvao da se prestane sa "sramnim" političkim ubijanjem u Rusiji, nakon što je ubijen ruski opozicionar Boris Njemcov, prenosi BBC.

Putin je kazao da treba ozbiljno obratiti pažnju na zločine visokog profila.

Njemcov je ubijen u petak veče, a sahranjen je juče. Motiv ubistva je i dalje nepoznat, a Putinovi saradnici su odbili da on ima ikakve veze sa tim.