Tinejdžerku ubili i raskomadali njen polubrat i njegova djevojka

Beki je nestala u Bristolu nakon što je otišla od kuće. Porodici nije rekla gdje ide, a sa sobom je ponijela mobilni telefon, tablet i laptop
0 komentar(a)
Beki Vats, Foto: Screenshot: BBC
Beki Vats, Foto: Screenshot: BBC
Ažurirano: 04.03.2015. 12:10h

Tinejdžerku Beki Vats (16), koja je nestala u Velikoj Britaniji 19. februara, prema sumnjama policije, oteli su i ubili njen polubrat Nejtan Metjuz (28) i njegova djevojka Šona Filips (21).

Policija je uhapsila još pet osoba, dva muškarca po 29 i dvojicu od 23 godine, te jednu djevojku od 23 godine. Oni se sumnjiče da su pomagali paru.

Beki je nestala u Bristolu nakon što je otišla od kuće. Porodici nije rekla gdje ide, a sa sobom je ponijela mobilni telefon, tablet i laptop.

Policija je u ponedjeljak na jednom imanju na području Bristola našla ljudske ostatke. Iako još nije zvanično potvrđeno, najvjerovatnije je riječ o nestaloj tinejdžerki.

Ona je ubijena, a tijelo je raskomadano, piše 24sata.hr.

Osumnjičeni polubrat i njegova djevojka su roditelji i imaju kćerkicu. Šona je čak pomagala tokom potrage za Beki.

Na Facebooku je objavila nekoliko poruka o nestanku djevojke. Objavila je čak i dvije poruke u kojima otac moli da mu se jave svi koji imaju informacije o njegovoj nestaloj kćerki Beki.

Komšije navode da su Nejtan i Šona normalni ljudi i da se Šona raspitivala da li je neko vidio nestalu Beki. Njih dvoje su uhapšeni i nalaze se u pritvoru.

Bonus video: