Lukin: Otkrivanje ubice Njemcova prioritet za Rusiju

Bivši ombudsman je rekao da nije moguće zamisliti da ljude, a naročito poznate ličnosti, ubijaju u blizini Kremlja i da počinioci tih zločina ostanu nekažnjeni, a zločini neriješeni
0 komentar(a)
Boris Njemcov, Foto: Reuters
Boris Njemcov, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.03.2015. 11:02h

Istraga o ubistvu ruskog opozicionog lidera Borisa Njemcova je prioritet za ruske vlasti, izjavio je bivši ruski ombudsman za ljudska prava Vladimir Lukin.

"Za naše vlasti je najvažnije da brzo pronađu ljude koji su planirali i izvršili ubistvo", rekao je Lukin novinarima poslije komemoracije Njemcovu u moskovskom centru Saharov, prenosi TAS.

Rješavanje ovog ubistva ima presudni značaj za zdravo društvo u Rusiji, rekao je Lukin koji je proveo dva petogodišnja mandata na funkciji ombudsmana.

Sa tog položaja je otišao u martu 2014. godine.

Ovaj poznati aktivista za ljudska prava je rekao da nije moguće zamisliti da ljude, a naročito poznate ličnosti, ubijaju u blizini Kremlja i da počinioci tih zločina ostanu nekažnjeni, a zločini neriješeni.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je obećao da će biti učinjeno sve da organizatori i počinioci ubistva Njemcova dobiju odgovarajuću kaznu.

Bonus video: