Ruske vlasti, ipak, dozvolile marš žalosti

"Dali smo odobrenje za održavanje tog događaja", rekao je za RIA Novosti jedan zvaničnik grada Moskve, i dodao da će šetnja proći kroz centar Moskve i preći preko mosta blizu Kremlja gdje je Njemcov ubijen
0 komentar(a)
Moskva, Foto: Beta-AP
Moskva, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 28.02.2015. 13:55h

Moskvske vlasti dozvolile su da bude održan sjutra marš žalosti posvećen Borisu Njemcovu, opozicionom lideru ubijenom prošle noći.

Organizatori opozicionog protesta "Proljeće" otkazali su zbog ubistva Njemcova protest predviđen za sjutra i saopštili da namjeravaju da organizuju šetnju posvećenu njemu, ali su moskovske vlasti prvobitno odbacile takvu mogućnost.

Medjutim kasnije je marš dozvoljen.

"Dali smo odobrenje za održavanje tog događaja", rekao je za RIA Novosti jedan zvaničnik grada Moskve, i dodao da će šetnja proći kroz centar Moskve i preći preko mosta blizu Kremlja gdje je Njemcov ubijen.

Moskvske vlasti dozvolile su marš koji bi mogao da okupi do 50.000 ljudi. Marš "Proljeće", koji su organizovali, između ostalih, lideri Republičke partije Rusije - Parnas Boris Njemcov i bivši premijer Mihail Kasjanov, kao i opozicionar Aleksej Navaljni, i Mihail Hovorkovski, trebalo je da bude posvećen ekonomskoj krizi u zemlji zbog sankcija i pada cijene nafte.

Bonus video: