Ukrajinska vojska povlači teško naoružanje

gencija Rojters je prenijela izvještaj ukrajinske vojske da drugi dan uzastopno nije pretrpjela žrtve na frontu, što je znak da se poštuje dogovoren prekid vatre
1 komentar(a)
Ukrajina, Foto: Reuters
Ukrajina, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2015. 13:42h

Generalštab ukrajinske vojske izdao je danas saopštenje u kojem se kaže da je počelo povlačenje teškog naoružanja sa demarkacione linije na istoku Ukrajine, javio je Tas s.

Kijev je počeo danas povlačenje "artiljerijskog oruđa kalibra 100 mm sa demarkacione linije", prenio je saopštenje vojske list "Ukrajinska pravda".

Agencija Rojters je prenijela izvještaj ukrajinske vojske da drugi dan uzastopno nije pretrpjela žrtve na frontu, što je znak da se poštuje dogovoren prekid vatre.

Lider samoproglašene Luganske narodne republike (LNR) Igor Plotnicki izjavio je ranije danas da oni ispunjavaju obavezu povlačenja teškog naoružanja sa linije razdvajanja kijevske vojske i proruskih snaga, u skladu sa sporazumima iz Minska i da je iz nje povučeno skoro 80 odsto teškog naoružanja.

"Povlačenje teškog naoružanja je kompletirano 80 odsto, a to je potvrdila i Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju", rekao je Plotnicki.

Vojni predstavnik Kijeva Andrej Lisenko rekao je u utorak da će Kijev početi povlačenje teškog naoružanja sa linije razdvajanja ukoliko se prekid vatre poštuje dva dana.

Bonus video: