Izašao novi broj Šarli ebdoa

Na naslovnoj strani novog broja nalaze se predsjednica ekstremno desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen, poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo, bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi, kao i jedan džihadista s kalašnjikovom u zubima
0 komentar(a)
Šarli ebdo, Foto: Reuters
Šarli ebdo, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2015. 11:35h

Više od mjeseca i po dana od terorističkog napada na nedjeljnika Šarli ebdo, danas se na kioscima pojavio novi broj tog lista, drugi po redu od napada.

Novi broj, koji je štampan u 2,5 miliona primjeraka, od jutros se prodaje "polako", za razliku od broja koji je izašao nedjelju dana poslije napada.

"Prošli put je prodato nekoliko desetina primeraka za sat vremena i bio je dugačak red, a sada nema reda i prodali smo samo par primjeraka", izjavio je jedan prodavac kioska u Parizu.

Prvi broj poslije napada, koji je nazvan "Broj preživjelih" s karikaturom proroka Muhameda na naslovnoj strani, prodat je u osam miliona primjeraka, što je istorijski rekord za francusku štampu.

Na naslovnoj strani novog broja nalaze se predsjednica ekstremno desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen, poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo, bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi, kao i jedan džihadista s kalašnjikovom u zubima.

U terorističkom napadu na list 7. januara ubijeno je 12 ljudi, među kojima poznati francuski karikaturisti.

Bonus video: