Šef Europola: EU policije da bolje sarađuju

“Kroz razmjenu obavještajnih podataka o stranim borcima, džihadistima, uz druge informacije u sjedištu u Hagu, počinjemo da otkrivamo obracse, veze između različitih zemalja za koje istražni organi u prvo vrijeme nisu bili svjesni“, rekao je
0 komentar(a)
Rob Vejnrajt, Foto: Beta/AP
Rob Vejnrajt, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.02.2015. 07:25h

Šef policije EU Rob Vejnrajt rekao je da obavještajne službe i policije širom Evrope treba bolje da sarađuje u borbi protiv terorističkih prijetnji.

Direktor Europola rekao je stranim novinarima u Hagu da njegova organizacija može da pomogne u praćenju terorista i praćenju prebacivanja naoružanja i novca preko granica evropskih država.

“Kroz razmjenu obavještajnih podataka o stranim borcima, džihadistima, uz druge informacije u sjedištu u Hagu, počinjemo da otkrivamo obracse, veze između različitih zemalja za koje istražni organi u prvo vrijeme nisu bili svjesni“, rekao je on.

Lideri zemalja EU saglasili su se ranije ovog mjeseca o protivterorističkim mjerama koje treba primeniti za odbranu njihovih država od terorizma, nagovještavajući ključnu ulogu Europola u tome, prenio je AP.

Bonus video: