Rusija: Nove sankcije EU nelogične i nekoherentne

U saopštenju se dodaje da je "jasno" da su nove mjere EU, na koje će Rusija "adekvatno odgovoriti" - u suprotnosti sa zdravim razumom
8 komentar(a)
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.02.2015. 15:47h

Nove sankcije koje je EU uvela Rusiji nekoherentne su i nelogične, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

"Naglašavamo inkoherentnost i nelogični karkater sankcija. Svaki put kada ima nade da će biti riješena ukrajinska kriza, Brisel požuri da uvede nova anitiruska ograničenja", navelo je rusko ministarstvo.

U saopštenju se dodaje da je "jasno" da su nove mjere EU, na koje će Rusija "adekvatno odgovoriti" - u suprotnosti sa zdravim razumom.

Evropska unija je dodala još 19 lica, uključujući pet iz Ukrajine, na svoju listu osoba na koju se primjenjuju sankcije zbog postupaka povezanih sa borbama na istoku Ukrajine.

Na proširenoj listi, koja je objavljena danas, nedjelju dana pošto su ministri inostranih poslova doneli odluku o njoj, nalazi se i devet institucija, a od važnijih ličnosti - dva zamjenika ruskog ministra odbrane i šef glavnih operacija generalštaba ruske vojske.

Pauza od nedjelju dana je nastala zbog pregovora koji su u četvrtak završeni sporazumom o prekidu vatre na istoku Ukrajine.

Prekid vatre je juče stupio na snagu, ali se zaraćene strane, ukrajinska vojska i proruski pobunjenici međusobno optužuju za kršenje sporazuma.

Bonus video: