Minhen: Protest protiv NATO, veliki broj policajaca na ulicama

Minhensku konferenciju tradicionalno prate demonstracije protivnika skupa, NATO i globalizacije, kao i najstrože mjere bezbjednosti, pa tako i ove godine za bezbjednost 400 učesnika konferencije brine 4.000 njemačkih policajaca
1 komentar(a)
Minhenska konfrencija, Foto: Beta/AP
Minhenska konfrencija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.02.2015. 20:03h

U Minhenu je danas protestovalo oko hiljadu protivnika globalizacije i međunarodne konferencije o bezbjednosti i uzvikivali su parole protiv NATO.

Mediji podsjećaju i na demonstracije iz 2003. godine, kada se na ulicama Minhena okupilo čak 20.000 ljudi.

Ovogodišnje demonstracije održavaju se pod motom ''Nema mira sa NATO'', a organiziatori iz redova ljevičarskih organizacija i sindikata, ocjenjuju da će do završetka međunarodne konferencije o bezbjednosti, najavljenog za sjutra, demonstrirati oko 3.000 ljudi.

Minhensku bezbjednosnu konferenciju tradicionalno prate demonstracije protivnika skupa, NATO i globalizacije, kao i najstrože mjere bezbjednosti, pa tako i ove godine za bezbjednost 400 učesnika konferencije brine 4.000 njemačkih policajaca.

Oko 400 vodećih političara, šefova država ili vlada, među kojima je i crnogorski premijer Milo Đukanović, raspravlja u Minhenu ovog vikenda o pitanju sigurnosti u vrijeme terorizma, raspadu međunarodnog poretka, sigurnosnoj budućnosti Evrope, ukrajinskoj krizi i drugim temama od svjetskog značaja.

Na skupu učestvuju i američki potpredsjednik Džozef Bajden, njemačka kancelarka Angela Merkel, šefovi diplomatije Amerike i Rusije, Džon Keri i Sergej Lavrov, šef srpske diplomatije Ivica Dačić, predsjednik Ukrajine Petro Porošenko, iranski šef diplomatije Mohamed Dzavad Zarif, generani sekretar NATO Jens Stoltenberg.....

Bonus video: