Španija: Princeza Kristina da proda kuću zbog sudskog depozita

Kristina i njen suprug sudski su gonjeni zbog korupcije a princeza je osumnjičena i za utaju poreza i druge poreske prekršaje u vezi s ilegalnim poslovima Urdangarin
70 pregleda 0 komentar(a)
princeza Kristina, Foto: Reuters
princeza Kristina, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.02.2015. 17:24h

Špansko pravosuđe odobrilo je danas sestri španskog kralja, princezi Kristini, da ona i njen suprug Injaki Urdangarin prodaju imanje u Barseloni za 6,95 miliona eura kako bi platili sudski depozit približne vrijednosti.

Kristina (49) i njen suprug (46) sudski su gonjeni zbog korupcije a princeza je osumnjičena i za utaju poreza i druge poreske prekršaje u vezi s ilegalnim poslovima Urdangarina.

Sudija Hoze Kastro iz Palma de Majorke, koji vodi cijeli slučaj, odobrio je danas prodaju kuće za 6,95 miliona eura, odnosno za oko milion eura manje nego što su supružnici platili imanje u Barseloni.

Ta suma je namijenjena za kauciju Undargarinu koja iznosi 6,11 miliona eura.

Luksuzna vila od 120 kvadratnih metara, s deset kupatila i bazenom s morskom vodom, kupljena je 2004. godine za skoro osam miliona eura i stavljena na prodaju za sumu od 9,8 miliona eura, prije nego što je zaplenjena u okviru korupcijske afere.

Bivši olimpijski šampion u rukometu, a sada biznismen Urdangarin je zajedno s bivšim poslovnim partnerom Dijegom Toresom osumnjičen da je pronevjerio 6,1 milion eura državnog novca preko Institua Noos, neprofitnog udruženja, čiji je bio predsjednik od 2004. do 2006. godine.

Bonus video: