Francuska neće naoružavati Ukrajince

Porošenko je juče izjavio jda nema sumnje da će SAD dati oružje Ukrajini za borbu protiv proruskih snaga, pošto je Vašington nagovijestio da je možda spreman na tako rizičan potez
0 komentar(a)
Žan-Iv Ledrijan, Foto: Reuters
Žan-Iv Ledrijan, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.02.2015. 15:35h

Francuska neće isporučiti oružje Ukrajini za borbu protiv pro-ruskih snaga na istoku zemlje, izjavio je danas francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drijan.

"Nemamo namjeru da isporučimo oružje Ukrajini, u ovom trenutku. Smatramo da je potrebno da se pronađe političko rješenje za krizu", rekao je Le Drijan na zajedničkoj konferenciji za novinare, prenijela je agencija Rojters.

AFP dodaje da je Drijan tako odgovorio na debatu povodom vesti da SAD razmatraju mogućnost naoružavanja ukrajinske vlade.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je juče da nema sumnje da će SAD dati oružje Ukrajini za borbu protiv proruskih snaga, pošto je Vašington nagovijestio da je možda spreman na tako rizičan potez.

"Ne sumnjam da će odluka o mogućoj isporuci oružja Ukrajini biti odobrena od strane SAD i naših drugih partnera. Mi moramo da imamo sredstva da se branimo", rekao je juče Porošenko novinarima u istočnom gradu Harkovu.

Bonus video: