Papa Franjo apeluje za okončanje rata u Ukrajini

"Mislim na vas, braćo i sestre iz Ukrajine. Ovo je rat između hrišćana. Upravo ratujete jedni protiv drugih", rekao je poglavar Rimokatoličke crkve
0 komentar(a)
papa Franjo, Foto: Reuters
papa Franjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.02.2015. 14:21h

Papa Franjo ponovo je danas apelovao na uspostavljanje mira u Ukrajini, izrazivši negodovanje zbog "skandaloznog rata među hrišćanima".

Papa je pred oko 7.000 vjernika tokom redovne nedjeljne molitve zahtijevao završetak "bratoubilačkog nasilja" i izrazio duboko žaljenje, jer se kriza u Ukrajini pogoršava i rat pojačava.

Poglavar Rimokatoličke crkve je zbog toga što sukob proruskih pobunjenika i ukrajinske vojske donosi veliki broj civilnih žrtava, zatražio da se na svim nivoima, uključujući i međunarodni, učini sve da se uspostavi mir u istočnoj Ukrajini.

"Mislim na vas, braćo i sestre iz Ukrajine. Ovo je rat između hrišćana. Upravo ratujete jedni protiv drugih", rekao je poglavar Rimokatoličke crkve.

EU i OEBS pozvali su danas na hitno uspostavljanje primirja na istoku Ukrajine, naglo intenziviranog posljednjih sedmica, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Bonus video: