"ODNOSI SAD I RUSIJE GORI NEGO IKADA"

Kremlj: Glupost je optužiti Trampa da je ruski agent

"Kako komentarisati tu glupost? Kako bi predsjednik SAD mogao da bude agent za neku drugu zemlju", rekao je Jurij Ušakov novinarima
435 pregleda 0 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Optužiti Donalda Trampa da je ruski agent je "glupost", izjavio je danas savjetnik Kremlja poslije informacija u medijima da je američki Federalni istražni biro (FBI) 2017. godine otvorio istragu kako bi se utvrdilo da li američki predsjednik radi za račun Moskve.

"Kako komentarisati tu glupost? Kako bi predsjednik SAD mogao da bude agent za neku drugu zemlju", rekao je Jurij Ušakov novinarima i dodao da su odnosi između SAD i Rusije "gori neko ikada" navodeći da ništa nije učinjeno na razvoju tih odnosa od dolaska Trampa na vlast u novembru 2016.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ocijenio je danas na godišnjoj konferenciji za novinare da je "teško razumjeti to što se dešava sa optužbama" protiv Trampa.

"Ne mogu da vjerujem da se novinari u SAD iskreno bave tim problemima", rekao je Lavrov.

Sergej LavrovLavrov

Prema listu Njujork tajms, FBI je otvorio tu istragu koja se potom spojila sa istragom koju je otvorio specijalni tužilac Robert Muler o sumnjama da je postojala neka veza između Moskve i tima koji je vodio Trampovu izbornu kampanju 2016. godine.

"Ne samo da nisam nikad radio za Rusiju već mislim da je sramotno postaviti takvo pitanje", rekao je Tramp reagujući na pisanje Njujork tajma.

Američki predsjednik je u nekoliko navrata ocijenio Mulerovu istragu kao "lov na vještice".