Ozborn: Britanija mora da radi na svom ekonomskom planu

“Grčka je podsjetnik za Britaniju da moramo da radimo na ekonomskom planu koji donosi nižu stopu nezaposlenosti i viši rast, ali i ekonomsku bezbjednost“
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.01.2015. 15:04h

Ishod parlamentarnih izbora u Grčkoj nije poraz mjera štednje, već propalog ekonomskog plana, što bi trebalo da posluži kao podsjetnik Velikoj Britaniji, ocijenio je britanski ministar finansija, Džordž Ozborn.

“Grčka je podsjetnik za Britaniju da moramo da radimo na ekonomskom planu koji donosi nižu stopu nezaposlenosti i viši rast, ali i ekonomsku bezbjednost“, saopštio je Osborne.

On je kazao da će obećanja Sirize, koja je pobijedila na izborima, biti veoma teško ostvariti, kao i da je obećanje o većoj javnoj potrošnji samo davanje lažne nade, prenosi Capital.ba.

„Ljudi su se umorili od ekonomskih poraza i rastuće nezaposlenosti. Ono što vidite nije poraz mjera štednje, već poraz ekonomskog plana koji ne funkcioniše, dok u Britaniji imamo ekonomski plan koji djeluje“, naveo je Ozborn.

On se nada da će obje strane reagovati odgovorno, jer je u interesu Velike Britanije da ima stabilnost, kao i istinski dijalog članica eurozone.

Bonus video: