Kijev: Separatisti gađali trolejbus, ubili civile

Kako su saopštile lokalne vlasti, do granatiranja je došlo na početku jutarnjeg saobraćajnog špica u Donjecku i zbog toga je stradalo i povrijeđeno mnogo ljudi
52 pregleda 36 komentar(a)
Ažurirano: 22.01.2015. 13:56h

Granata je pogodila tramvajsku stanicu jutros u Donjecku i ubila najmanje 13 ljudi, dok je povrijeđeno više desetina osoba, javlja BBC.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane optužilo je danas proruske separatiste da su krivi za granatiranje trolejbusa. "Teroristi su bombardovali trolejbus u Donjecku i ubili civile. To bombardovanje je izvršeno u kvartu u kojem do sada nije bilo sukoba", navedeno je u saopštenju. Ministarstvo dodaje da sve činjenice ukazuju da su proruski separatisti granatirali trolejbus iz rezidencijalnog dijela grada koji kontrolisšu "ilegalne naoružane grupe".

Žestoki sukobi u Donjecku nastavljeni su u trenutku kada je na sastanku ministara inostranih poslova Njemačke, Francuske, Rusije i Ukrajine dogovoreno povlačenje teškog oružja.

Kako su saopštile lokalne vlasti, do granatiranja je došlo na početku jutarnjeg saobraćajnog špica u Donjecku i zbog toga je stradalo i povrijeđeno mnogo ljudi.

Ovo je druga tragedija sličnog tipa u prethodnih desetak dana, nakon što je 13. januara 12 osoba stradalo u granatiranju autobusa u gradu Volnovaha, udaljenog 60 kilometara od Donjecka.

Ukrajinska vojska povukla se s novog aerodromskog terminala u Donjecku, na istoku Ukrajine, gdje se mjesecima borila protiv proruskih snaga, saopštila je vojska.

"Juče je odlučeno da se napusti teritorija terminala radi pregrupisavanja", rekao je portparol vojske Vladislav Seleznjov, govoreći o glavnoj aerodromskoj zgradi, koju su od kraja maja držale vladine snage.

Galerija

Bonus video: