STRAH OD NAPADA

Italija: Preventivno protjerivanje sumnjivih stranaca

"Suočeni smo s neposrednom prijetnjom koja može da bude realizovana na bilo kojem dijelu kontinenta", istakao je Alfano, dodajući da su zbog takve opasnosti bezbjednosne mjere podignute do najvišeg nivoa
2 komentar(a)
Anđelino Alfano, Foto: Beta/AP
Anđelino Alfano, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.02.2019. 09:24h

Od decembra je iz Italije u cilju prevencije džihadističkih napada protjerano devet stranaca, a takvih deportacija će biti još, kaže ministar policije Italije.

Deportovano je pet Turaka, jedan Egipćanin, jedan Marokanac i jedan Pakistanac, rekao je ministar Anđelino Alfano na današnjoj konferenciji za štampu, dodajući kako se još "znatno preko 100 ljudi" brižljivo nadzire pod sumnjom da su simpatizeri ili uključeni u zavjeru za obavljanje "džihadističkih terorističkih aktivnosti", prenosi AFP.

"Suočeni smo s neposrednom prijetnjom koja može da bude realizovana na bilo kojem dijelu kontinenta", istakao je Alfano, dodajući da su zbog takve opasnosti bezbjednosne mjere podignute do najvišeg nivoa. 

Italijanski ministar napominje kako je identifikovano 59 Italijana koji su putovali iz Italije u Siriju da bi se borili, među kojima su i petorica italijanskih državljana i dvojica sa dvostrukim državljanstvom.