I Šerif Kuaši sahranjen tajno, u neobilježenom grobu

Njegov brat i saučesnik Said Kuaši sahranjen je u noći između petka i subote u istočnom gradu Remsu, uprkos protivljenju gradonačelnika tog mjesta
3 komentar(a)
Šerif Kuaši, Foto: Beta-AP
Šerif Kuaši, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 18.01.2015. 13:11h

Šerif Kuaši, jedan od braće koja su izvela napad na satirični pariski nedjeljnik Šarli ebdo u kojem je ubijeno 12 ljudi, sahranjen je u neobilježenom grobu, uz jake mjere bezbjednosti, prenosi danas BBC.

Kuaši je sahranjen noćas u pariskom predgrađu Ženevijer, u kojem je i živio, rekao je jedan lokalni zvaničnik i dodao da niko od njegove rodbine nije prisustvovao sahrani.

Njegov brat i saučesnik Said Kuaši sahranjen je u noći između petka i subote u istočnom gradu Remsu, uprkos protivljenju gradonačelnika tog mjesta.

Braća Kuaši napala su kancelarije Šarlija ebdoa 7. januara, ubivši 12 ljudi. Dva dana poslije toga, policija ih je ubila u jednom industrijskom gradiću sjeverno od Pariza.

Oba brata sahranjena su u neobilježenim grobnicama, kako bi se spriječilo da one postanu svetilišta za islamiste.

Još nema informacija o tome kada će biti sahranjen Amedi Kulibali, treći napadač koji je 9. januara ubio četiri taoca u jednoj jevrejskoj prodavnici u Parizu, a dan ranije policajku.

On prošlonedjeljnih napada u Parizu, skoro 15.000 dodatnih policajaca i vojnika mobilisano je kako bi se poboljšala bezbjednost širom Francuske.

Bonus video: