Separatisti zauzeli aerodrom u Donjecku

Arerodrom u Donjecku bio je neprestano poprište rezmjene vatre proruskih aktivista i ukrajinskih snaga, uprokos tome što je 5. septembra postignut sporazum o primirju između dijve strane
5 komentar(a)
Donjeck, proruski separatisti, tenk, Foto: Reuters
Donjeck, proruski separatisti, tenk, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.01.2015. 09:41h

Proruski aktivisti preuzeli su kontorolu nad međunarodnim aerodromom u Donjecku, saopšteno je iz Ministarstva odbrane samoproglašene Narodne Republike Donjeck.

Zvaničnik samoproglašene Narodne Republike Donjeck izjavio je u srijedu da su ukrajinske snage počele povlačenje sa aerodroma, dok je portparol ukrajinskog Nacionalnog veća za bezbjednost i odbranu, Andrej Lisjenko, negirao te navode.

Arerodrom u Donjecku bio je neprestano poprište rezmjene vatre proruskih aktivista i ukrajinskih snaga, uprokos tome što je 5. septembra postignut sporazum o primirju između dijve strane.

„Danas možemo da kažemo da kontorolišemo terotoriju aerodroma u Donjecku i njegovu okolinu“, izjavio je portparol Ministarstva odbrane, prenosi Tanjug.

Iz Ministarstva su kazali da je deset ukrajinskih vojnika još u aerodromskoj zgradi, ali da su prestali da pružaju otpor i da će uskoro napustiti aerodrom.

Bonus video: