Racija u Parizu, Berlinu i Belgiji zbog terorizma

Policijska akcija sprovedena je u Montružu, kao i u gradovima u oblasti Il de Frans, Šatnej-Malabri i Epine sir Sen
57 pregleda 4 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.01.2015. 09:11h

Više desetina ljudi privedeno je tokom noći u regionu Pariza u okviru istrage o prošlonedjeljnim napadima u prijestonici Francuske, saopštio je policijski izvor.

Navodi se da je osam lica zadržano u pritvoru. "Ova lica će biti ispitivana zbog moguće logističke podrške koju su pružali ubicama, posebno kada je riječ o oružju i vozilima", precizirao je neimenovani izvor.

Policijska akcija sprovedena je u Montružu, kao i u gradovima u oblasti Il de Frans, Šatnej-Malabri i Epine sir Sen.

Više od 200 njemačkih policajaca rano jutros izvelo je racije u ćelijama islamskih ekstremista u i okolini Berlina, a tom prilikom su uhapšene dvije osobe, ukljujučujući i vođu grupe koja je namjeravala da izvede napad u Siriji.

Akcija belgijske policije, u kojoj su sinoć na istoku zemlje ubijena dvojica osumnjičenih za planiranje skorih terorističkog napada velikih razmjera, ukazuje na posvećenost Belgije borbi protiv terorizma, izjavio je premijer te zemlje Šarl Mišel.

"To pokazuje odlučnost ove vlade da se bori protiv onih koji žele da siju strah", rekao je Mišel, a prenijela agencija AFP.

Agencija Asošijejted pres navodi da su dvije osobe uhapšene pod sumnjom da su regrutovali borce i obezbjeđivali novac i opremu za Islamsku državu u Siriji.

Pariska Istočna željeznička stanica (Gar de l'Est) zatvorena je i evakuisana poslije prijetnje bombom.

Neimenovani policijski zvaničnik je rekao da je stanica zatvorena u znak predostrožnosti, ne navodeći više detalja.

Bonus video: