Er Frans otpušta 5.000 ranika?

O novom planu redukcije zaposlenih još nije razgovarano sa sindikatima, čiji predstavnici kažu da su svjesni jaza u konkurentnosti prema drugim vodećim avio-kompanijama, ali bi bilo "suviše jednostavno povećati konkurentnost smanjenjem zaposlenosti"
0 komentar(a)
Er Frans, Foto: Beta-AP
Er Frans, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 14.01.2015. 13:31h

Rukovodstvo francuskog avio-prevoznika, Er Frans, zbog slabljenja konkurentnosti predviđa novi plan smanjenja broja zaposlenih za ovu godinu.

Prema informacijama do kojih je došao francuski list Figaro, ova kompanija mogla bi u tekućoj godini da otpusti blizu 5.000 zaposlenih, od ukupno 96.000.

Iz direkcije Er Fransa nisu željeli da potvrde ni broj ugroženih radnih mjesta, ni rok u kome bi se ta mjera sprovela.

Isti izvor podsjeća da je kompanija prilikom saopštavanja poslovnih rezultata, 18. decembra prošle godine, istakla da su mjere dodatnih smanjenja troškova i broja zaposlenih u razmatranju.

O novom planu redukcije zaposlenih još nije razgovarano sa sindikatima, čiji predstavnici kažu da su svjesni jaza u konkurentnosti prema drugim vodećim avio-kompanijama, ali bi bilo "suviše jednostavno povećati konkurentnost smanjenjem zaposlenosti".

List navodi da je u utorak Er Frans svojim sindikatima predstavio komparativnu analizu konkurentnosti koja otkriva da je Er Frans po tom kriterijumu daleko iza Lufthanze, kao i kompanije IAG (Britiš ervejz i Iberija), a čak i iza holandske grupe KLM, koja je njegova sestrinska firma.

Bonus video: