Ruski policajac silovao pa ubio 22 žene: "Čistio grad od prostitutki"

Ubistva su se dogodila u rasponu od šest godina, između 1994. i 2000, izazvavši veliki strah kod građana Angarska, grada u Sibiru
51 pregleda 1 komentar(a)
Ubistvo, žena, Foto: Shutterstock
Ubistvo, žena, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.01.2015. 13:12h

Penzionisani ruski policajac Mihail Popkov osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog silovanja i ubistva 22 žene.

Kako tvrdi, ubio ih je jer je želio da očisti svoj rodni grad Angarsk od prostitutki.

Popkov, koji je u vrijeme ubistava radio kao policajac, nudio bi ženama da ih poveze policijskim automobilom, a zatim bi ih silovao i ubadao nožem do smrti, saopštilo je tužilaštvo, a prenijela agencija AFP.

"Inspektori su uspjeli da prikupe dokaze koji ukazuju da je Popkov počinio 22 ubistva i dva pokušaja ubistva žena", navodi se u saopštenju ruskog Istražnog komiteta.

Tijela ubijenih žena su pronalažena u šumi, pored puta, kao i na groblju. Među žrtvama su bile jedna učiteljica i prodavačica, kao i više prostitutki", navode ruski mediji, dodajući da su napade preživjele dvije žene, ali su pretrpjele teške povrede.

Popkov je sebe opisao kao "čistača", koji čisti grad od prostitutki, objavila je televizijska stanica "Rusija 1".

Ubistva su se dogodila u rasponu od šest godina, između 1994. i 2000, izazvavši veliki strah kod građana Angarska, grada u Sibiru.

Inspektori su i ranije pretpostavljali da je ubica policajac, pošto je uspijevao da prikrije tragove zločina.

Popkov je na kraju uhapšen 2012, nakon što su inspektori izvršili DNK testove nad građanima, fokusirajući se na one koji voze automobil određene marke, čiji su tragovi guma pronađeni na mjestima zločina.

Bonus video: