Šestoro privedeno zbog samoubilačkog napada u Istanbulu

Zabranjeni turski ljevičarski Revolucionarni narodni oslobodilački front (DHKP-C), najprije je preuzeo odgovornost za ovaj napad, ali je kasnije to povukao
0 komentar(a)
Sultanahmet, Istanbul, Foto: Shutterstock
Sultanahmet, Istanbul, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.01.2015. 16:30h

Turska policija privela je danas šestoro ljudi, uključujući troje stranaca, zbog sumnje da su povezani s prošlonedjeljnim samoubilačkim bombaškim napadom na policijsku stanicu u centru turističkog kvarta Sultanahmet u Istanbulu.

Osumnjičene su saslušali turski tužioci, objavila je državna agencija Anadolija, ne navodeći njihovu nacionalnost. Žena-samoubica ušla je 6. januara u policijsku stanicu u Sultanahmetu i raznijela se, kada je poginuo jedan policajac, dok je drugi zadobio lakše povrede.

Zabranjeni turski ljevičarski Revolucionarni narodni oslobodilački front (DHKP-C), najprije je preuzeo odgovornost za ovaj napad, ali je kasnije to povukao. U saopštenju DHKP-C se navodi da je taj pokret pripremao drugu akciju i da je pogrešno zaključio da je bombaški napad od 6. januara u Istanbulu djelo njihovih članova.

DHKP-C posle napada saopštio je na svom sajtu da je napad izvela djevojka Elif Sultan Kalsen, za koju turski mediji navode da ima dvadesetak godina i da je aktivna članica partije.

Roditelji Kalsenove, koji su pozvani u mrtvačnicu radi identifikacije tijela, izjavili su, međutim, da to nije tijelo njihove ćerke. Neki turski mediji su kasnije prenijeli i da je žena bombaš bila državljanka Rusije čečenskog porijekla.

Bonus video: