TERORIZAM U PARIZU

Pet uhapšenih zbog napada u Francuskoj pušteno iz pritvora

0 komentar(a)
Šarli Ebdo, Foto: Reuters
Šarli Ebdo, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.01.2015. 12:04h

Pet osoba uhapšenih zbog sumnje da su povezani s terorističkim napadima u Francuskoj pušteno je iz pritvora, saopšila je danas portparolka pariskog tužilaštva.

U napadima na redakciju satiričnog lista Šarli Ebdo, košer supermarket i štampariju za tri dana ubijeno je 17 ljudi, a napadači su ubijeni u policijskim akcijama.

Protiv rođaka napadača podignute su preliminarne optužnice, ali portparolka tužilaštva Anjes Tibo-Lekivr izjavila je da je pet osoba pušteno u subotu veče i da niko više nije zadržan u pritvoru.

Supruga jednog od napadača, za koju se sumnja da je bila saučesnica, vjerovatno je otputovala u turski grad na granici sa Sirijom, gdje joj se gubi svaki trag.

Braća Said i Šerif Kuaši su 7. januara ubili 12 ljudi u redakciji lista Šarli Ebdo, a zatim su, poslije dva dana bjekstva, ubijena u policijskoj akciji u štampariji blizu aerodroma Šarl de Gol.

U odvojenom napadu, Amedi Kulibali ubio je policijsku službenicu i uzeo taoce u košer supermarketu, tražeći da policija pusti braću Kuaši.

Kulibali je ubijen u policijskoj akciji, a četiri taoca su nađena mrtva.