Pariz: Djevojka se lažno predstavljala kao partnerka Kulibalija

0 komentar(a)
Diznilend uzbuna, Foto: Twitter.com
Diznilend uzbuna, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 10.01.2015. 16:06h

Jedna turistkinja koja je odsjela u hotelu u pariskom Diznilendu stavljena je danas u pritvor zbog toga što je tvrdila da je partnerka Amedija Kulibalija, otmičara koga su francuske snage reda ubile u jevrejskoj radnji u Parizu, a za kojom policija aktivno traga.

Turistkinja, stara 30-ak godina, porijeklom iz Marseja, koja je sa porodicom odsjela u hotelu "Sekvoja" pored luna-parka, sa prozora svoje sobe je uzviknula: "Ja sam Kulibalijeva partnerka i sve ću dići u vazduh", rekao je predstavnik tužilaštva u Mou, a prenosi "Figaro".

"Ovo je lažna uzbuna i parkovi su otvoreni kao i obično. Incident je okončan", rekla je portparolka pariskog Diznilenda.

Ona je stavljena u pritvor u policijskoj stanici u Lanjiju, a tužilaštvo je najavilo da će je krivično goniti zbog "širenja lažnih informacija" da će biti izveden napad.

Ona će se u ponedjeljak pojaviti pred sudom u Mou, dodao je predstavnik tužilaštva, precizirajući da time želi da pošalje "snažan signal, kako bi svi oni koji bi imali namjeru da dignu lažne uzbune bili upoznati sa opasnošću od kažnjavanja".

Ovoj turistkinji, prijeti kazna od dvije godine zatvora i novčana kazna u visini od 30.000 eura, zaključuje "Figaro".

Bonus video: