Telegram Krivokapića povodom pucnjave u pariskom "Šarli Ebdou"

7 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.01.2015. 18:25h

Povodom pucnjave koja se danas dogodila u pariskom "Šarli Ebdou", u kojoj je stradalo 12 osoba, dva policajca i 10 članova redakcije tog satiričnog magazina, telegram saučešća je predsjedniku Senata Francuske Republike Žerardu Laršeru i predsjedniku Nacionalne Skupštine Klaudu Bartoloneu uputio predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

"Današnji teroristički zločin u redakciji 'Šarli Ebdo', nas je sve šokirao i zario bolnu oštricu u sigurnost i bezbjednost, ne samo francuskih građana, već svih nezavisnih novinara i slobodne Evrope. Ujedinjeni moramo skupiti zajedničku snagu i znanje kako bismo pronašli odgovore na nove izazove koje nosi novo doba, kako bismo zaštitili svoje države i građane.

Niti jedna od naših država neće biti bezbjedna dok sve tragedije, kakva je današnja, ne budu spriječene u vrijeme njihovog planiranja i osujećena svaka primisao na ovakav vid ugrožavanja života i bezbjednosti.

Uvjeravam Vas da Crna Gora i njenigrađani saośećaju bol francuskog naroda i izražavam vam svoje najdublje saučešće u ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime", navodi se u telegramu saučešća Krivokapića.

Bonus video: