Deset žrtava na brodu u Jadranu

0 komentar(a)
Noram Atlantic, italijanski trajekt, požar, Foto: Reuters
Noram Atlantic, italijanski trajekt, požar, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.12.2014. 21:19h

Broj žrtava nesreće u Jadranskom moru do koje je došlo u nedjelju pošto se zapalio trajekt na putu iz Grčke ka Ankoni, porastao je na 10, saopštili su spasioci novi bilans.

Na trajektu je bilo 487 putnika i članova posade, većinom iz Grčke. Italijanske vlasti ranije danas objavile su da su svi putnici evakuisani, uključujući i njegovog kapetana.

Prvobitno su prijavljeno 422 putnika i 56 članova posade, ali je italijanski admiral rekao da se 80 spasenih ljudi ne nalazi na listi putnika.

Italijanski premijer je naznačio da je na trajketu možda bilo ilegalnih imigranata koji su pokušali da stignu do Italije.

Požar je izbio u nedjelju rano ujutro u garaži broda, gdje je bio veliki broj kamiona i automobila s punim rezervoarima. Preživjeli putnici su u izjavama medijima naveli da nije funkcionisao alarm za požar na trajektu.

Uprkos jakom nevremenu, helikopteri su cijele noći prebacivali putnike na obalu. Dio se iskrcao u Bariju, a dio treba da stigne do grčke luke Igumenica, prenose italijanski mediji.

Tužilaštva Barija i Lećea pokrenula su istragu kako bi utvrdili da li je bilo moguće izbjeći ovu nesreću i ko je za nju odgovoran.

Bonus video: