Snijeg u Britaniji, Švajcarskoj i Njemačkoj

0 komentar(a)
snijeg, Evropa, Foto: Reuters
snijeg, Evropa, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.12.2014. 14:49h

Snijeg i ledeno vrijeme zahvatili su danas djelove Britanije, zadajući problema vozačima, a snijeg je pokrio i djelove Švajcarske i jugozapadne Njemačke. Veliku Britaniju su pogodile niske temperature i sniježna mećava, a u sjevernoj Engleskoj i Škotskoj se očekuju nove sniježne padavine. U nekim djelovima Škotske i Velsa tempetrature su u toku noći opale na šest stepeni ispod nule, a vozači su zbog mećave morali da ostave svoje automobile na putu, prenosi londonski list "Indipendent" (The Independent).

Kako navodi AP, više desetina ljudi koji su putovali iz Šefilda za London proveli su noć u jednoj crkvi pošto im se autobus zaglavio. U djelovima sjeverne Engleske sniježni pokrivač je debo 11 čentimetara. Više od 100.000 kuća je sinoć ostalo bez struje pošto je snijeg izazvao kvar na električnim mrežama.

Meteorološka služba je danas za čitavu Veliku Britaniju izdala žuto upozorenje zbog leda na putevima, dok je Škotsku i krajnji sjever Engleske upozorila na nove sniježne padavine. Iako je jugoistok topliji, stanovnici ovog područja su upozoreni na jake vjetrove. Ledeni dani su u Velikoj Britaniji najavljeni i za narednu nedjelju, sve do četvrtka. Snijeg je pao danas i u djelovima Švajcarske i jugozapadne Njemačke, a čak 40 centimetara debeo sniježni pokrivač predviđa se u višim djelovima njemačkog Švarcvalda, navodi AP.

Bonus video: