Merkelova na odmoru, ali ne skija

Fotogrrafije Merkelove sa porodičnog odmora su "čisto zlato u izbornoj borbi", tvrdio je tada, pred njemačke savezne izbore, ekspert za medije i medijski savetnik Mihael Špreng, naglasivši da one signalizuju da se najjača žena svijeta na odmoru ponaša kao i svaka druga
1 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: Reuters
Angela Merkel, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.12.2014. 12:15h

Njemačka kancelarka Angela Merkel ovogodišnje božićne praznike provodi u blizini švajcarskog zimovališta Sent Moric, ali ne skija, saznaje njemački tabliod "Bild" koji piše da ona, poslije prošlogodišnje povrede karlice, sada na zimskom odmoru radije ide u obući otpornoj na klizanje.

"Bild" piše da su tako skije Merkelove, stare dobrih 20 godina, marke Germina "Alpha CS", na kojima je svake godine za božićne praznike skijala, sada "na odmoru". Posle pada sa skija, prošle godine, kada je povrijedila karlicu, Merkelovoj je šef Germine Majk Notnagel ponudio par novih, modernih skija, što je ona u jednom ljubaznom pismu odbila, saznaje ovaj tabliod.

Za Merkelovu se kaže da će početkom sljedeće sedmice biti u Berlinu, gdje će biti snimljen njen tradicionalni govor za Novu godinu.

Ona praznike, po tradiciji, provodi sa mužem, profesorom Joahimom Zauerom i ove godine u jednom alpskom seocetu pored Sent Morica, gdje su trenutno nalazi, nema za sada puno snega i temeperature su oko minus četiri stepena Celzijusa. Božićni praznici vladaju političkim Berlinom, kao i Njemačkom, gdje će mnogi početi da rade tek nekoliko dana poslije Nove godine.

Kada je riječ o Merkelovoj i njenim odmorima, ona je poznata po tome što se odmara na isti način kao i milioni Njemaca i što ne ide na skupe jahte bogataša niti u ekskluzivne vile.

Merkelova je znala da dobro "profitirala" od svojih odmora, poput jednog uskršnjeg odmora na italijanskom ostrvu Iskija, kada su je paparaci uslikali krajnje prirodnu i opuštenu u šetnji s mužem, njegovim sinom iz prvog braka i njegovom djecom.

"Paparaci-fogotrafije" Merkelove sa njenog porodičnog odmora su "čisto zlato u izbornoj borbi", tvrdio je tada, pred njemačke savezne izbore, ekspert za medije i medijski savetnik Mihael Špreng, naglasivši da one signalizuju da se najjača žena svijeta na odmoru ponaša kao i svaka druga.

Bonus video: