Poljska: Požar u hotelu istjerao na mraz 400 turista u skijalištu Zakopane

Požar gasi 25 vatrogasnih ekipa sa oko 100 vatrogasaca i mada je vatra pod kontrolom i ne širi se, vatrogasci procjenjuju da za njih ima posla još nekoliko narednih sati
93 pregleda 0 komentar(a)
vatra, požar, eksplozija, Foto: Shutterstock.com
vatra, požar, eksplozija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 27.12.2014. 09:14h

Preko 400 turista i osobolje luksuznog hotela "Belveder" u poljskom zimskom centru Zakopane u Tatrama hitno je evakuisano noćas zbog požara koji je prijetio da uruši krov.

"U centru Zakopane gori luksuzni hotel. Nikome se ništa nije desilo. Evakuisano je svih 400 gostiju i osoblje hotela. Požar je zahvatio oko 800 kvadratnih metara a teško se gasi zato što izbija na nekoliko mjesta na krovu," rekao je jutros poljskoj televiziji TVP.info Sebastijan Vožnjak iz lokalne komande Državne vatrogasne straže.

Požar gasi 25 vatrogasnih ekipa sa oko 100 vatrogasaca i mada je vatra pod kontrolom i ne širi se, vatrogasci procjenjuju da za njih ima posla još nekoliko narednih sati. "Gosti hotela smješteni su u drugim hotelima i pansionima centra Zakopane," kazao je Vožnjak. Ove godine Božić u Poljskoj je počeo tragično kao nikada do sada proteklih godina, pošto je samo na Badnje veče i sam Božić u požarima širom zemlje poginulo 14 ljudi a 27 povrijeđeno u 460 požara, dok je uobičajni prosjek fatalnih žrtava prazničnih požara oko osmoro ljudi.

Bonus video: