SLOVENCI U ŠOKU

Doktor fizike osumnjičen da je umiješan u ubistvo kolege naučnika

88 pregleda 1 komentar(a)
pištolj, oružje, zločin, Foto: Shutterstock
pištolj, oružje, zločin, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.02.2019. 14:38h

Doktor fizike Milko Novič (58) osumnjičen je da je umiješan u ubistvo naučnika Janka Jamnika, direktora Hemijskog instituta, piše ljubljansko Delo.

Delo navodi da je Novič bivši Jamnikov kolega koji se prije tri mjeseca kandidovao za gradonačelnika Sežane na listi jedne političke stranke.

Jamnik je ubijen prošle sedmice sa dva hica u glavu.

Novič je 2009. dobio otkaz u Hemijskom institutu zbog neispunjavanja radnih zadata, o čemu se između njega i bivšeg poslodavca vodilo više sudskih sporova.

Kako navodi ljubljansko Delo, policija i nakon hapšenja Noviča nastavlja sa istragom. Ne navodi se da li je priveden kao osumnjičeni za napad, kao naručilac ili mogući saučesnik u zločinu koji je šokirao slovenačku javnost.

Mediji su objavili i intrigantan detalj da se Novič prije tri mjeseca na lokalnim izborima kandidovao za gradonačelnika Sežane na listi Slovenačke demokratske stranke (SDS) koju vodi Janez Janša, ali je dobio samo 8 odsto glasova i nije izabran.

Vodeća slovenačka opoziciona stranka nije komentarisala hapšenje Noviča, ali je sa svojih internet stranica izbrisala link koji je sadržao intervju sa sada osumnjičenim naučnikom.