Putin: Unaprijedićemo tajne službe u Rusiji

Ključni zadatak operativaca ruskih tajnih službi jeste da se bore protiv međunarodnog terorizma i "svakog eventualnog pokušaja inostranih tajnih službi da zadaju udarac Rusiji i njenim političkim i ekonomskim interesima", navodi se u pismu ruskog predsjednika
1 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.12.2014. 13:28h

Ruski predsjednik Vladimir Putin je pozvao na unaprjeđenje rada ruskih tajnih službi, kako bi one mogle da se nose sa "modernim izazovima i prijetnjama".

Putin je taj zahtjev iznio u pismu upućenom veteranima i aktuelnim operativcima ruskih bezbjednosnih službi, prenio je Rojters saopštenje Kremlja.

"Naglašavam da moderni izazovi i prijetnje, kao i pojava novih destabilizujućih faktora, zahtjevaju povećanje efikasnosti čitavog sistema domaćih specijalnih službi", napisao je Putin, sam bivši špijun KGB-a, u pismu povodom Dana bezbjednosnih službi.

Ključni zadatak operativaca ruskih tajnih službi jeste da se bore protiv međunarodnog terorizma i "svakog eventualnog pokušaja inostranih tajnih službi da zadaju udarac Rusiji i njenim političkim i ekonomskim interesima", navodi se u pismu ruskog predsjednika.

Evropska unija i SAD su uvele niz ekonomskih i viznih sankcija protiv pojedinaca i kompanija iz Rusije zbog uključenosti zvanične Moskve u ukrajinsku krizu, kao i zbog aneksije poluostrva Krim u martu.

Bonus video: