UHAPŠENE ČETIRI OSOBE

Neredi u Cirihu, huligani palili automobile

Cirih, najveći grad u Švajcarskoj, jedan je od glavnih finansijskih centara u kome su smješteni brojni bankarski giganti i jedan je od najbogatijih evropskih gradova
3 komentar(a)
Cirih neredi, Foto: Screenshot (YouTube)
Cirih neredi, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.12.2014. 12:22h

Na desetine maskiranih huligana sukobilo se sa policijom u uobičajno mirnom centru Ciriha, paleći autommobile, drveće i kante za smeće, saopštila je švajcarska policija.

Policija je upotrebila gumene metke, suzavac i vodeni top kako bi rastjerala grupu od oko 200 ljudi, od kojih su mnogi, s maskama na licu, bili naoružani metalnim šipkama i bacali kamenice i projektile na policajce, prenio je AFP.

U neredima kasno sinoć, iza kojih, prema tvrdnjama policije stoji radikalna ljevica, pričinjena je materijalna šteta koja se procjenjuje na nekoliko stotina hiljada eura.

Grupa huligana, koja se okupila oko 22 sata, bacala je kamenice na policajce, zapalila jedno policijsko vozilo i ukrala policijsku opremu, prije dolaska pojačanja, navodi se u saopštenju lokalne policije.

Huligani su palili drveće, automobile i kante za smeće, i razbili izloge radnji kao i prozor jednog prepunog restorana, a prestrašeni gosti pobjegli su u podrum i zadnji dio tog objekta.

Policija je uspjela do ponoći da uspostavi red.

Četvorica muškaraca - dva Švajcarca, kao i državljani Velike Britanije i Lihtenštajna - uhapšeni su pod sumnjom da su učestvovali u neredima.

Cirih, najveći grad u Švajcarskoj, jedan je od glavnih finansijskih centara u kome su smješteni brojni bankarski giganti i jedan je od najbogatijih evropskih gradova.