Bivši slovenački premijer kažnjen: Novinarke nazvao "opranim prostitutkama"

U poruci koju je na Tviteru objavio 2016., Janša je novinarku RTV-a Eugeniju Karl i urednicu Mojcu Pašek Šetinc nazvao "opranim prostitutkama čije su jeftine usluge na ponudi na Facebook stranici javne kuće"
1081 pregleda 0 komentar(a)
Janša, Foto: Wikimedia Commons, Wikimedia Commons, Wikimedia Commons
Janša, Foto: Wikimedia Commons, Wikimedia Commons, Wikimedia Commons

Čelnik Slovenačke demokratske stranke i bivši slovenački premijer Janez Janša kažnjen je sa šest hiljada eura zbog vrijeđanja dvije novinarke Radiotelevizije Slovenije (RTV).

U presudi izrečenoj nakon ponovnog suđenja na sudu u Velenju, kojom je potvrdio svoju prvobitnu odluku, sud je odredio Janši da plati i troškove spora u visini od 513 eura, javlja agencija STA.

U poruci koju je na Tviteru objavio 2016., Janša je novinarku RTV-a Eugeniju Karl i urednicu Mojcu Pašek Šetinc nazvao "opranim prostitutkama čije su jeftine usluge na ponudi na Facebook stranici javne kuće".

Novinarke su podnijele zasebne tužbe protiv Janše, a sud u Velenju je, kao prvostupanjski, presudio u korist obje, prenosi Indeks.

Janša se žalio na obje sudske odluke, pri čemu je Viši sud u Celju stao na njegovu stranu i naložio ponovno suđenje u slučaju Eugenije Karl, ali je potvrdio prvostepenu presudu u slučaju Pašek Šetinc.

Bonus video: