Uhapšen mafijaš iz porodice Gambino

Sud iz grada Potenca, na jugu Italije, izdao je nalog za hapšenje Frančeska Palmerija (61) i još sedmorice zbog pokušaja iznude milion eura od jednog italijanskog biznismena
0 komentar(a)
zatvor Kolpin, najveći zatvor u Evropi, Foto: Reuters
zatvor Kolpin, najveći zatvor u Evropi, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.12.2014. 11:03h

Američka policija je, na zahtjev italijanskog suda, zbog pokušaja iznude uhapsila člana njujorške mafijaške porodice Gambino, saopštili su italijanski zvaničnici.

Sud iz grada Potenca, na jugu Italije, izdao je nalog za hapšenje Frančeska Palmerija (61) i još sedmorice zbog pokušaja iznude milion eura od jednog italijanskog biznismena.

Istražitelj italijanske policijske službe za borbu protiv mafije Andrea Grasi izjavio je agenciji Rojters da ovaj slučaj pokazuje "međunarodne domete Ndrangete i Koza nostre" i dokazuje da su njihove veze sa njujorškim mafijaškim porodicama još uvijek jake.

Smatra se da je Palmeri, koji je rođen na Siciliji, vodeći član jedne od najmoćnijih njujorških mafijaških porodica. Italijanske i američke vlasti su u februaru saopštile da su u zajedničkoj akciji uhapšene 24 osobe - 17 u Italiji i sedam u Njujorku i da je na taj način razbijena veza moćne organizacije Ndrangeta iz Italije i porodice Gambino.

Bonus video: