GRADIĆE SE STANOVI, KANCELARIJE, HOTEL

Britanski policajci se sele: Firma iz Abu Dabija kupila zgradu Skotland Jarda

1 komentar(a)
Skotland Jard, Foto: Beta-AP
Skotland Jard, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 10.12.2014. 10:20h

Čuvena zgrada Skotland Jarda, sjedište londonske policije, prešlo je u vlasništvo arapskih investitora iz Abu Dhabi Financial Group za 370 miliona funti.

Zdanje koje je imalo zapažene "uloge" u mnogim filmovima i serijama, tako postaje drugi londonski simbol nakon "Krastavca", koji su u posljednje vreme kupili stranci, prenose agencije.

Detektivi i bobiji će se tako preseliti na drugu lokaciju, a investitori će skinuti čuvenu tablu "New Scotland Yard" i renovirati kompleks, u kom će se naći stanovi, kancelarije i jedan hotel.

Grupa investitora iz Abu Dabija je zemljište površine 6,9 hiljada kvadratnih metara platila čak 120 miliona funti više od početne cijene, a birtanski mediji aukciju opisuju kao "ekstremno takmičarsku".

Prodaja zgrade u poslovnom kompleksu izgrađenom šezdesetih godina prošlog vijeka ocijenjeno je u kabinetu gradonačelnika Londona Borisa Džonsona kao "ključni posao", koji će građanima Londona omogućiti veću bezbjednost i policiji bolje uslove.

"U ovoj situaciji svi dobijaju. Policajci će dobiti novu opremu, građani Londona modernu, efikasnu policijsku službu kakvu zaslužuju, a javna kasa 100 miliona funti za naše škole i bolnice", rekao je zamjenik šefa kriminalističkog odjeljenja Stiven Grinhal.