UKOLIKO PROĐE PARLAMENT

Mađarska: Obavezno testiranje na drogu za političare, novinare i djecu?

Kočiš je poznat po avgustovskoj akciji kojom je okončan program besplatne zamJene igala za intravenske narkomane. Program je imao medicinsku svrhu sprečavanja širenja side i hepatitisa C
3 komentar(a)
Budimpešta, Foto: Shutterstock
Budimpešta, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.12.2014. 14:03h

Obavezan godišnji test na droge biće uveden za djecu od 12 do 18 godina, kao i za političare i novinare, ako takav predlog Mateja Kočiša, načelnika Jozefvaroši, osmog budimpeštanskog distrikta, prođe parlamentarnu debatu i bude usvojen.

Kočiš (33), koji je istovremeno direktor za odnose sa javnošću partije Fides mađarskog predsjednika Viktora Orbana, naveo je u izjavi na svom sajtu kasno sinoć da će zatražiti od Fidesovih poslanika u parlamentu da rasprave taj predlog i donesu odgovarajući zakon.

On precizira da se predlog odnosi na "one koji su u najvećem riziku, one koji donose odluke i one koji formiraju javno mnjenje".

Kočiš je poznat po avgustovskoj akciji kojom je okončan program besplatne zamJene igala za intravenske narkomane. Program je imao medicinsku svrhu sprečavanja širenja side i hepatitisa C.

Preporučujemo za Vas