Rusija: Najstariji zanat pogođen inflacijom

Na pitanje zašto su toliko podigli cijene vlasnik jednog bordela je novinarima odgovorio da "djevojke ne mogu da rade sa gubitkom"
5 komentar(a)
Prostitucija, Foto: Shutterstock
Prostitucija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.12.2014. 09:47h

Prostitutke i osobe zaposlene u toj djelatnosti u Rusiji, podigle su cijene svojih usluga i do 40 odsto, prenose svjetski mediji.

Zvanična statistika u posljednje vreme pokazuje negativan uticaj pada rublje na rusku ekonomiju, međutim ono što ona "ne vidi" ali primjećuju mediji je i veliki rast cijena u sivoj zoni, u ovom slučaju u - javnim kućama.

Naime, prostitutke i osobe zaposlene u toj delatnosti su podigle cijene svojih usluga i do 40 odsto, koliki je rast na primjer zabilježen u arktičkoj luci Murmanks. Na pitanje zašto su toliko podigli cijene vlasnik jednog bordela je novinarima odgovorio da "djevojke ne mogu da rade sa gubitkom".

Inače, mediji su se do skora najviše bavili posljedicama prehrambenog embarga koji je uveden Rusiji, pa su izračunali da su kontra-sankcije koje je Moskva uvela na prehrambene proizvode sa zapada ruski potrošači već platili 44,7 milijardi rubalja (728 miliona eura).

Podsjetimo, rublja je ove godine skoro pa prepolovila svoju vrednost u odnosu na dolar a cena nafte, ruskog najjačeg izvoznog proizvoda, nalazi se na petogodišnjem minimumu. Ministarstvo za ekonomski razvoj ove zemlje predvidjelo je da će ruska ekonomija u 2015. imati negativan rast od 0,8 odsto, što je veliki pad u odnosu na ranije prognozirani rast od 1,2 odsto.

Bonus video: