ANTITERORISTIČKA OPERACIJA

Haos u Čečeniji: Ubijeno 10 ruskih policajaca, evakuisan Putin

TAS S navodi da je grupa nepoznatih napadača oko ponoći u tri vozila napala punkt saobraćajne policije u Groznom, i da su se potom sakrili u Dom štampe u centru grada
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2014. 13:16h

Deset policajaca je ubijeno, dok je 28 ranjeno u antiterorističkoj operaciji u glavnom gradu Čečenije, Groznom.

U specijalnoj antiterorističkoj operaciji kojom je rukovodio čelnik te ruske republike Ramzan Kadirov, ubijeno je i najmanje devet terorista. javile su jutros ruske novinske agencije.

Maskirani u policijske uniforme, napadači su se dovezli automobilima u središte grada i otvorili vatru na policijske patrole, ubivši trojicu saobraćajnih policajaca.

TAS S navodi da je grupa nepoznatih napadača oko ponoći u tri vozila napala punkt saobraćajne policije u Groznom, i da su se potom sakrili u Novinski dom u centru grada i u obližnjoj školi.

Zgrade su zapaljene, a snage bezbjednosti su krenule u obračun sa islamistima. Prema zvaničnim saopštenjima, niti jedan napadač nije uspio pobjeći, no nije precizno poznato koliko ih je ustrijeljeno a koliko zarobljeno.

Kadirov je rekao da je zgrada veoma oštećena u operaciji, obećavši da će biti izgrađen novi Novinski dom. Eliminisanje ekstremista potvrdio je i Nacionalni antiteroristički komitet (NAK).

Komitet je, takođe, saopštio da se preduzimaju mjere za neutralisanje ekstremista koji su se sakrili u srednjoj školi u Groznom.

O jačini napada govori i podatak kako je nakon izbijanja sukoba Vladimir Putin iz bezbjednosnih razloga konvojem motornih vozila odveden u Kremlj na sigurno, dok je iznad Moskve odmah uspostavljena zona zabrane leta. Procjene govore kako je bilo između 300 i 400 napadača

Galerija

Preporučujemo za Vas