Turska: Smanjenje cijene ruskog gasa nije dovoljno

Prema izvorima iz vlade u Moskvi sa kojima je razgovarao turski Harijet, Turska želi smanjenje cijene ruskog gasa od najmanje 15 odsto
2 komentar(a)
Ahmet Davutoglu, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ahmet Davutoglu, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.12.2014. 18:42h

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je danas u Ankari da smanjenje cijene gasa od šest odsto, kako je juče najavio ruski predsjednik Vladimir Putin, "nije dovoljno".

Davutoglu je rekao da su "zainteresovane strane direktno iznijele to pitanje predsjedniku Putinu zatraživši veće smanjenje cijene gasa", prenijela je agencija Nova.

"Niko nije mogao da zamisli da će Rusija i Turska toliko napredovati u bilateralnim odnosima u tako kratkom vremenskom periodu", kazao je on komentarišući ishod Putinove posjete Ankari.

Tuski premijer rekao je i da je "trgovinska razmjena dvije zemlje dostigla 32 milijarde dolara" i da su u "jučerašnjim susretima dogovorene konstruktivne odluke za budućnost".

"Kao što znate, odluku o smanjenju cijene gasa za šest odsto objavio je Putin. Ali posle konferencije za novinare mi smo mu rekli da to smanjenje nije dovoljno. Razgovori će se nastaviti", dodao je Davutoglu.

Prema izvorima iz vlade u Moskvi sa kojima je razgovarao turski Harijet, Turska želi smanjenje cijene ruskog gasa od najmanje 15 odsto.

Bonus video: