ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNJENJA

Četvrtina Rusa smatra da je novi Hladni rat već počeo

Na istu temu se oglasio i poslednji predsjednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov, koji je danas rekao za Tass da svijet vidi znake novog hladnog rata i pozvao je da se prestane podizanje ograde oko Rusije
1 komentar(a)
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Kremlj, Moskva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.12.2014. 20:17h

Četvrtina Rusa smatra da je Hladni rat već nastupio, a tri od 10 ruskih ispitinika da bi moglo da dođe do Hladnog rata između Rusije i Zapada.

Ovo je naime rezultat ankete koju je prenijela agencija Tass.

Otprilike četvrtina anketiranih Rusa optužila je Ameriku i Evropu za povratak u dane konfrontacije, a jedan od pet ispitanika vjeruje da bi ruski predsjednik i vlada mogli da otople odnose.

Mogućnost izbijanja Hladnog rata raste vremenom, smatraju ispitanici.

Anketa je urađena na uzorku od 16.000 ljudi iz 46 ruskih regiona.

Na istu temu se oglasio i poslednji predsjednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov, koji je danas rekao za Tass da svijet vidi znake novog hladnog rata i pozvao je da se prestane podizanje ograde oko Rusije.

"Sada su se ponovo pojavili znaci hladnog rata. Cijeli taj proces može i treba da bude zaustavljen. Zaustavljen je 80-tih godina. Mi smo bili za deeskalizaciju i ponovno ujedinjenje Njemačke. To vrijeme je bilo teže nego sadašnje. I sada možemo isto da uradimo", rekao je Gorbačov.

Preporučujemo za Vas