Bivša supruga finansijera dobila 425 miliona eura razvodom

Hon je na sudu rekao da je "tokom dugog vremenskog perioda, bio nevjerovatan tvorac para" i da mu "zaista nije stalo do novca, jer ne donosi sreću"
9 komentar(a)
Džejmi Kuper-Hon, Foto: Reuters
Džejmi Kuper-Hon, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.11.2014. 08:12h

Bivša supruga londonskog finansijera brakorazvodom parnicom dobila je 337 miliona funti (425 miliona eura), što je, koliko se zna, najveći iznos isplaćen u Velikoj Britaniji.

Džejmi Kuper-Hon (49), posle 15 godina godina braka, razvela se od supruga Krisa Hona (48) i njih dvoje su se borili za imovinu čija vrijednost prelazi 700 miliona funti. Hon, Amerikanac po rođenju, ponudio je supruzi četvrtinu imovine, ali ona je tvrdila da je bogatstvo rezultat njihovog partnerstva i da treba da dobije znatno više. Detalji o isplati po brakorazvodnoj parnici pojavili su se pošto je predlog presude dat advokatima, uoči konačne odluke suda, a advokatima supruge je sugerisano da, ukoliko razmatraju da podnesu žalbu na presudu od 337 miliona funti, može biti odlučeno da suma bude umanjena, prenijela je agencija AFP. Hon je na sudu rekao da je "tokom dugog vremenskog perioda, bio nevjerovatan tvorac para" i da mu "zaista nije stalo do novca, jer ne donosi sreću". Par se upoznao tokom studija na Harvardu i imaju četvoro djece. Pravni eksperti su naveli da je ovo poravnjanje bivših supružnika jedno od najvećih u Velikoj Britaniji, ali da je teško odrediti da li je to bio najveća, ikada, dosuđena svota, jer velike isplate se ne objavljuju u javnosti. Nešto manja brakorazvodna parnica za koju se u javnosti zna bila je 2011, kada je isplaćeno između 165 miliona funti i 220 miliona funti, koliko je ruski oligarh Boris Berezovski isplatio bivšoj supruzi Galini Bešarovoj.

Bonus video: