Francuzi dobijaju ličnog loukostera

Nova kompanija će objedinjavati najmanje 800 svakodnevnih letova na kojima se godišnje preveze 15 miliona putnika i zaradi 1,7 milijarda eura
0 komentar(a)
Pariz, avion, Foto: Shutterstock
Pariz, avion, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.11.2014. 09:41h

Avio-grupacija Er Frans osniva filijalu za jeftinije direktne letove na domaćim linijama pod nazivom "Hop!Er Frans".

Nova kompanija će objedinjavati najmanje 800 svakodnevnih letova na kojima se godišnje preveze 15 miliona putnika i zaradi 1,7 milijarda eura, prenosi list "Matin".

Svi direktni letovi Er Fransa, kao i kompanije "Hop!" biće prenijeti na novu kompaniju "Hop!Er Frans", koja će početi da leti u ljeto 2015.

Prošle godine u okviru Er Fransa osnovana je kompanija za jeftinije regionalne letove u Francuskoj i Evropi pod nazivom "Hop!", sa koherentnijom ponudom i cjenom ljeta u jednom pravcu bez prtljaga od 55 eura na 31 liniji.

Tokom ljetnjeg perioda "Hop!" ima 530 svakodnevnih ljetova na 136 destinacija, u Francuskoj i Evropi.

Odluku o osnivanju nove kompanije Er Frans je donio da bi odolio sve oštrijoj konkurenciji niskobudžetnih kompanija IziDžet i RajanEr.

Na raspolaganju novoj kompaniji biće stotinak aviona i 8.100 zaposlenih.

Ciljna grupa novog brenda biće poslovni ljudi, ali i klijentela koja redovno putuje u posjetu rođacima i prijateljima. Očekuje se da će nova kompanija donijeti uštedu od nekoliko destina miliona eura.

Direktor nove kompanije biće Lionel Geren, koji namjerava da nastavi sa smanjenjem troškova letova a kome je, inače, dodeljen zadatak da do 2017. pokuša da eliminiše gubitk Er Fransa.

Uprkos drastičnim mjerama štednje koje se već primjenjuju, očekivani gubitak kompanije Er Frans do kraja 2014. je 140 miliona eura, ne računajući gubitke zbog septembarskog štrajka pilota.

Bonus video: