NEUSPJELA PLJAČKA

Pariz: Nespretni lopovi se predali

Dok su uzimali nakit iz izloga, prekinula ih je policija koja nije htjela da puca na njih zbog velikog broja prolaznika pred radnjom, te su lopovi u gužvi uspjeli da brže-bolje pobjegnu skuterom
2 komentar(a)
Ajfelova kula, Pariz, Foto: Shutterstock
Ajfelova kula, Pariz, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.11.2014. 10:31h

Dva naoružana lopova su opljačkala Kartijeovu juvelirnicu u Parizu, zatim su na skuteru bježala od policije preko Sene, otela jednog čoveka i na kraju su se predala.

U potjeri za lopovima učestvovalo je stotinak policajaca, uz podršku jednog helikoptera.

Dvojac naoružan kalašnjikovim i pištoljem upao je u juvelirnicu u skupom kvartu, saopštila je policija.

U tom trenutku tamo su bila tri klijenta, kojima su napadači, kao i zaposlenima, rekli da legnu na pod. 

Jedan od očevidaca ispričao je Frans presu da lopovi i nisu djelovali iskusno. 

Dok su uzimali nakit iz izloga, prekinula ih je policija koja nije htjela da puca na njih zbog velikog broja prolaznika pred radnjom, te su lopovi u gužvi uspjeli da brže-bolje pobjegnu skuterom. 

Kada su prešli Senu, skuter se prevrnuo, a njih dvojica su "utrčala u prvi lokal koji su vidjeli" - u frizerski salon, čijeg su vlasnika uzeli za taoca, rekao je zvaničnik gradske uprave Filip Gužun. 

Pošto su skoro dva sata bili opkoljeni u salonu i pregovarali s policijom, pustili su taoca živog i zdravog, a potom se predali, rekao je gradski tužilac Pariza Fransao Molan. 

Prema njegovim riječima, među plijenom iz juvelirnice koji je nađen u frizerskom salonu, bilo je novca i znalački probranog nakita.

Preporučujemo za Vas