Španija: Zaplijenjena tona kokaina

Čamac španske Carinske uprave je juče presreo jahtu "Liberti bel" oko 200 nautičkih milja (370 kilometara) južno od španskog ostrva Gran Kanarija, navodi se u saopštenju španskog Ministarstva unutrašnjih poslova
3 komentar(a)
Zaplijenjeni kokain, Foto: Beta-AP
Zaplijenjeni kokain, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.11.2014. 12:57h

Španska policija zaplijenila gotovo tonu kokaina s jedne jahte u blizini Kanarskih ostrva i uhapsile tri člana posade, među kojima je i jedan državljanin Srbije.

Čamac španske Carinske uprave je juče presreo jahtu "Liberti bel" oko 200 nautičkih milja (370 kilometara) južno od španskog ostrva Gran Kanarija, navodi se u saopštenju španskog Ministarstva unutrašnjih poslova, koje je prenijela agencija AFP.

Carinski službenici i policajci su u unutrašnjosti jahte otkrili oko 950 kilograma kokaina, koji je zaplijenjen i do sjutra ujutro će biti transportovan u luku Las Palmas.

"Činjenica da su posadu jahte činila dva Ukrajinca i jedan Srbin ponovo potvrđuje umiješanost kriminalnih grupa u transport kokaina iz Južne Amerike u Evropu", saopštilo je špansko Ministarstvo.

Španska policija je prošle nedjelje, takođe u blizini Kanarskih ostrva, zaplijenila gotovo 600 kilograma kokaina sa jedne jedrilice registrovane u Češkoj i uhapsila četiri člana posade, sve državljane Češke.

Španske vlasti su prošle godine zaplijenile ukupno 27 tona kokaina ili 28,6 odsto više u odnosu na 2012. godinu.

Bonus video: