Francuska: Osmogodišnjak osumnjičen za paljenje automobila

Neimenovani sudski izvor je saopštio da je dječak vraćen svojoj porodici budući da tužilaštvo ne može da preduzme "zakonske korake" protiv djeteta od osam godina
2 komentar(a)
zapaljeni automobil, Foto: Shutterstock
zapaljeni automobil, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.11.2014. 17:56h

Francuska policija uhvatila je dječaka od osam godina u momentu dok je pokušavao da zapali jedan parkirani automobil na jugu zemlje i pokrenula istragu o njegovoj eventualnoj umiješanosti i u drugom slučaju paljenja četiri automobila.

Policajci su naišli na dečaka u subotu uveče dok je pokušavao da zapali automobil u mediteranskom gradu Ero u blizini Monpeljea.

"Mi ovo veoma ozbiljno shvatamo. Pokrenuta je istraga i nastaviće se sljedeće sedmice da bismo vidjeli da li je osmogodišnjak takođe odgovoran za paljenje četiri automobila u toj istoj oblasti", saopštile su vlasti.

Policija je saopštila i da od trenutka kad je dječak uhvaćen u zločinu više nisu zabilježeni slučajevi paljenja automobila u Erou.

"Da li je dječak palio automobile ili je to bio pokušaj 'kopiranja' pošto je vidio četiri automobila kako gore? Ne znamo, policija će pokušati da to ustanovi", izjavio je gradonačelnik Žan-Pjer Riko.

Neimenovani sudski izvor je saopštio da je dječak vraćen svojoj porodici budući da tužilaštvo ne može da preduzme "zakonske korake" protiv djeteta od osam godina.

"Svejedno, imajući u vidu njegov profil i porodično okruženje, moramo da odlučimo da li sudija treba da naredi psihijatrijsko posmatranje", naveo je taj izvor.

Bonus video: