Evropa neće priznati izbore na istoku Ukrajine

„Merkel i Oland su naglasili da izbori mogu biti održani samo u skladu sa ukrajinskim zakonom,“ rekao je portparol i dodao da bi glasanje prekršilo sporazum koji je prihvatila Rusija i dodatno komplikovao napore za okončanje krize na istoku Ukrajine
1 komentar(a)
Ukrajina izbori, Foto: Reuters
Ukrajina izbori, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.11.2014. 16:39h

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da izbori na istoku Ukrajine, planirani za nedjelju, nisu legitimni i da ih evropski lideri neće priznati, rekao je juče portparol vlade u Berlinu.

Merkel i Putin su juče imali zajednički telefonski razgovor sa francuskim predsjednikom Fransoa Olandom i ukrajinskim Petrom Porošenkom.

Merkelin portparol Georg Štrajter je rekao da su mišljenja o „takozvanim izborima“ u samoproglašenim republikama Donjeck i Lugansk bila oprečna.

„Merkel i Oland su naglasili da izbori mogu biti održani samo u skladu sa ukrajinskim zakonom,“ rekao je portparol i dodao da bi glasanje prekršilo sporazum koji je prihvatila Rusija i dodatno komplikovao napore za okončanje krize na istoku Ukrajine.

Bonus video: